• 02.05.2024

ВАКЦИНИ ДІЮТЬ!

Гру 29, 2018

     

              Щорічно в Кіровоградській області проводиться здійснюється оцінка рівнів колективного імунітету населення  та епідеміологічної ефективності вакцин до інфекційних захворювань: дифтерії, правця, поліомієліту, краснухи та кору.

         Фахівці ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» разом з педіатрами та сімейними лікарями проводять обстеження  дітей та дорослих після проведення їм профілактичних щеплень..

         На разі завершена оцінка  рівнів імунітету до дифтерії та правця. У 2018 році з цією метою було обстежено 174 людини з 3-х міст та 7-ми  районів області.   

         Отримані результати засвідчили високу ефективність вакцин проти дифтерії та правця, якими вакцинувались обстежені діти та дорослі, зокрема виробництва Індії. У жодної обстеженої людини не було виявлено відсутність імунітету до  цих інфекцій. Лише у 2-х обстежених виявлені умовно-захисні титри антитіл до дифтерії (1,1% від загальної кількості обстежених) при тому, що  до правця у них імунітет виявився на високому та середньому рівнях.     

         У  всіх інших осіб, які були обстежені у 2018 році, виявлені переважно високі та у деяких випадках середні рівні антитіл до дифтерії та правця.  

          

        Вакцинуватись ніколи не пізно!

Подбайте про себе та про здоровя своїх дітей! Вакцини діють!                  

          

 Впродовж 2018 року та на сьогодні усі заклади охорони здоров’я області достатньо забезпечені вакцинами для щеплень проти дифтерії та правця як дітей, так і дорослих.  Якщо у людини порушені вказані терміни, або вона не пам’ятає коли останній раз отримувала щеплення проти дифтерії та правця,  слід звернутись до свого сімейного лікаря або педіатра, який складе вам індивідуальний графік вакцинації.

         Довідково: згідно Календаря профілактичних щеплень в Україні (наказ МОЗ України від 11.08.2014  №551 «Про удосконалення проведення профілактичних щеплень в Україні») вакцинація дітей проти дифтерії та правця проводиться триразово у віці 2, 4 та 6 місяців, після чого проводяться ревакцинації в 18 місяців, в 6 та в 16 років. Дорослим щеплення проти дифтерії та правця проводяться один раз у кожні 10 років.

          

         Відділ організації дослідження біологічних факторів та епідеміологічного нагляду за інфекційними хворобами

 

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

724 Переглядів