• 05.05.2024

Активності в Новгородківській та Компаніївській ТГ

Чер 29, 2023

Враховуючи надзвичайну ситуацію, пов’язану із підривом Каховської ГЕС, воєнним станом, погодними умовами та впливом даних факторів на епідемічну ситуацію, помічниками лікаря-епідеміолога Лією Сулимою та Дариною Буровою з 22.06.2023 року по 26.06.2023 року організовано розповсюдження буклетів із питань профілактики холери, ботулізму та інших інфекційних хвороб.

У ході «Акції» проведено бесіди з керівниками підприємств, де розміщувалась друкована інформація, надані консультації жителям Новгородківської та Компаніївської громад.

Буклети розміщено в місцях компактного проживання ВПО:

  • оновлено нагальну інформацію на стенді в приймальному відділенні Новгородківської центральної лікарні;
  • з керівником та медичною сестрою ДНЗ «Світанок» проведено бесіду щодо профілактики кишкових інфекцій в дитячих колективах, а також щодо організації профілактичних і запобіжних заходів з дітьми та батьками в разі виникнення хімічної чи іншої загрози, розмістили буклети на стенді закладу;
  • з керівником відділу освіти Новгородківської ТГ проведено бесіду щодо організації розповсюдження інформаційних буклетів через офіційні сайти навчальних закладів Новгородківської громади з обов’язковим проведенням тематичних інформаційних вісників по класах перед завершенням навчального року;
  • інформаційні буклети розміщено на зупинках громадського транспорту, інформаційних дошках фірмових магазинах «Файномаркет», «Аврора», дошці об’яв на центральній вулиці смт Новгородка;
  • проведено бесіду та надано інформаційні буклети керівнику відділу культури Новгородківської громади для розповсюдження у закладах культури (сільських бібліотеках).

Адміністрація КНП «ЦПМСД Компаніївської ТГ» проінформувала, що отримані буклети щодо можливого виникнення інфекційних захворювань та методів захисту від інфекції розміщено на стендах ЦПМСД та в підрозділах.

Дані буклети (з питань профілактики холери, ботулізму та інших інфекційних хвороб) передано для ознайомлення населення в центр видачі гуманітарної допомоги.

Бесіди та розповсюдження буклетів також організовано в Компаніївській ТГ: із секретаркою селищної ради Оленою Фроловою та керівником ЦПМСД Юрієм Ткаченко.