• 15.05.2024

Про заходи щодо стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій в громаді

Чер 30, 2023

27 червня в Долинській міській раді відбулося засідання комісії ТЕБ та НС. У засіданні взяла участь член комісії, завідувачка Долинського відділення Кропивницького районного відділу Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Віра Ванда.

Питаннями для розгляду були:

▪️ Керовані інфекції - це захворювання, які можна повністю усунути шляхом вакцинації. До них віднесено туберкульоз, поліомієліт, дифтерію, кашлюк, правець, кір, епідемічний паротит, краснуху, вірусний гепати Б та гемофільну інфекцію. Це інфекції, яким можна запобігти завдяки проведенню щеплень за віком. Важливим є проведення картування дітей за віком, статус яких не відповідає вимогам Календаря профілактичних щеплень (відсутність щеплень), особливо в організованих дитячих колективах.

▪️ Проведення постійного скринінгу вакцинального статусу дітей, які звертаються за наданням медичної допомоги, з метою переадресації їх до пункту щеплення та/або сімейного лікаря/педіатра.

▪️ Планування, мікропланування, верифікації при проведенні профілактичних щеплень на території громади.

▪️ Забезпечення необхідною кількістю вакцин згідно з даними мікропланування, обладнанням для транспортування та зберігання вакцин для дотримання холодового ланцюга, витратними матеріалами для забезпечення вакцинації відповідно до затвердженого табеля оснащення.

▪️ Забезпечення цільового (адресного) інформування внутрішньо перемішених осіб щодо необхідності вакцинації.

Йшлося також про затвердження Плану проведення саtch-uр кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення Долинської міської територіальної громади у 2023 році.

Початок проведення «наздоганяючої» catch-up компанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення, запланованого на 12 червня 2023 року.

Мета плану: 100% охоплення двома дозами вакциною Календаря профілактичних щеплень (першою дозою дітей віком понад 2 роки, двома дозами - дітей віком понад 7 років, серед тих, хто підлягає "наздоганяючій" кампанії з вакцинації). Термін реалізації: червень - вересень 2023 р.