• 15.05.2024

Брифінг: про епідемічну ситуацію в регіоні, холеру, рівень радіаційного фону в області та результати перевірки водойм Кіровоградщини

Чер 30, 2023

29.06.2023 року головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук провела брифінг, що відбувся в ОВА, щодо нагальних питань сьогодення.

За її словами, епідемічна ситуація станом на сьогодні відносно спокійна та стабільна. «Але ми посилили епіднагляд за усіма інфекційними хворобами. Сьогодні, в період воєнного стану, не виключені ризики біологічного, хімічного чи радіаційного характеру», - відзначила директорка Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Рівень радіаційного фону в контрольних точках Кіровоградської області в межах допустимих рівнів. У випадку радіаційної аварії пересічним громадянам варто бути готовими до можливої надзвичайної ситуації: варто зробити запас води, їжі, підготувати засоби захисту та гігієни, облаштувати ізольоване приміщення.
Під час брифінгу Надія Оперчук також зазначила, що, починаючи з 1 червня, розпочато посилений епіднагляд за холерою, затверджено план моніторингових досліджень об’єктів. Станом на 29 червня відібрано 70 проб води. За результатами лабораторних досліджень, холерний вібріон не виявлено.