• 20.05.2024

Онлайн-зустріч стосовно покращення роботи catch-up кампанії

Лип 4, 2023

Завідувачка відділу імунопрофілактики Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталя Дяченко разом із начальницею відділу охорони материнства та дитинства, імунопрофілактики управління з розвитку та організації медичної допомоги дорослому та дитячому населенню департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОВА Антоніною Кодрул провели онлайн-зустріч із керівниками УОЗ, директорами ФОПів, сімейними лікарями та іншими відповідальними особами, де обговорили питання стосовно покращення роботи catch-up кампанії.

Фахівці пояснили, що в складних умовах сьогодення, викликаних масштабним руйнівним військовим вторгненням рф на територію нашої країни, вимушеною міграцією населення, актуальним постає питання виникнення інфекційних захворювань, в тому числі керованих засобами специфічної профілактики.

Для своєчасного виконання рутинної імунізації підлеглому контингенту в повному обсязі проводяться організаційні заходи для забезпечення імунного захисту серед дітей раннього, дошкільного та шкільного віку, а також цільовим групам дорослого населення в пунктах щеплень лікувально-профілактичних закладів державної та приватної форми власності.

«Фахівцями відділу імунопрофілактики Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб здійснюється щотижневий та щомісячний моніторинг виконання профілактичних щеплень в розрізі адмінтериторій області» - інформувала Наталя Дяченко.

Надійним засобом захисту від вакцинокерованих інфекційних захворювань є профілактичні щеплення, які сприяють розвитку тривалого імунітету. Для роботи в першому півріччі всі заклади охорони здоров’я нашої області в повному обсязі були забезпечені необхідними вакцинами та анатоксинами для проведення щеплень.