• 05.05.2024

Онлайн-симпозіум з системи синдромного епіднагляду

Лип 7, 2023

06.07.2023 року головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук та завідувачка відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Тамара Ланкмілєр взяли участь в онлайн-симпозіум з системи синдромного епіднагляду.
«Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» у партнерстві з Міжнародним центром з питань освіти і підготовки у сфері охорони здоров’я (I-TECH) Університету Вашингтону та Центрами контролю та профілактики хвороб (CDC) США запросили фахівців регіонального рівня, відповідальних за проведення епіднагляду, приєднатися до онлайн-симпозіуму з системи синдромного епіднагляду у межах реалізації проєкту створення системи синдромного епідеміологічного нагляду в Україні.
Доповідачі – провідні фахівці з США та Норвегії, котрі поділилися з учасниками онлайн-симпозіуму досвідом щодо впровадження та роботи системи синдромного епіднагляду як на національному, так і на місцевому рівнях. Діапазон тем охопив визначення синдрому, збір даних, аналіз даних, опис систем епіднагляду і мету синдромного епіднагляду в інтегрованій стратегії епіднагляду.