• 03.05.2024

«Наздоганяюча» кампанія із вакцинації дітей

Лип 11, 2023

Завідувачка відділу імунопрофілактики Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Дьяченко разом із фахівцями Центру взяли участь у семінарі на тему: «Несприятливі події після імунізації, надання невідкладної медичної допомоги».

Захід проведено за ініціативи Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України у співпраці з Європейським регіональним бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні у межах підготовки до проведення «наздоганяючої» кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення. Участь у ньому взяли обласні координатори та регіональні тренери, які контролюють хід вакцинації на місцях.

Семінар проходив у два етапи, що дозволило його учасникам отримати всебічну інформацію щодо плану вакцинації, кількості виділеної та розподіленої вакцини, вакцинації дітей віком від 2 до 17 років проти кору, епідемічного паротиту та краснухи, склад вакцини КПК, поводження з нею та її введення, діагностики анафілаксії та першої допомоги в разі її виникнення, а також протипоказання до щеплення проти кору-паротиту-краснухи та ряд інших питань.
Окремо було висвітлено питання щодо планової вакцинації та вакцинації з перерваним графіком. Йшлося про повідомлення, розслідування та звітність стосовно несприятливих подій після імунізації.