• 16.05.2024

Надія Оперчук: фахівці Центру працюють у режимі «повна готовність»

Лип 27, 2023

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук розпочала захід, присвячений Дню медичних працівників, із нововведень: «Україна цьогоріч вперше святкує День медичних працівників у нову дату, яка не збігається з датою святкування у росії. 13 червня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ №327/2023 «Про День медичних працівників», який встановлює нову дату святкування - 27 липня».

На жаль, це свято ми відзначаємо в період воєнного стану, тож Надія Оперчук із сумом зауважила, що багато колег-медиків зараз перебувають на передовій, рятуючи життя поранених бійців, і багато їх загинули на фронті. Вшанування загиблих хвилиною мовчання – найменше, що можна зробити в пам’ять про їх жертовність та відданість професії.
Присутні на заході офлайн фахівці ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» та онлайн – фахівці районних відділів та відділень Центру, вшанували тих, хто загинув, віддаючи власне життя за наші життя, за захист державних кордонів країни загиблих на фронті хвилиною мовчання.
Головна державна санітарна лікарка відзначила роботу колективу Центру, який у важкий воєнний час, у період повномасштабного вторгнення росії в Україну, готовий виїздити на будь-які виклики, які несуть радіологічну, хімічну та біологічну загрози. «Ми є тим тиловим фронтом, що на передовій кожного дня працює у режимі повної готовності», - сказала Надія Оперчук.
Генеральна директорка Центру вручила грамоти та подяки ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА та Міністерства охорони здоров’я України, відзначивши фахівців за їх сумлінну працю та професіоналізм.