• 05.05.2024

Для нас важливе зміцнення здоров’я як кожної людини, так і цілих громад

Вер 29, 2023

Фахівці Бобринецького відділення Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб долучилось до проведення заходів до Всесвітнього дня серця та сприяння збільшенню тривалості життя громадян.

Зокрема, завідувачка Бобринецького відділення центру відвідала КНП «Бобринецька лікарня», де провела бесіди с пацієнтами щодо важливості профілактики серцево-судинних захворювань та розповсюдила листівки стосовно того, що серцево-судинні захворювання є однією з провідних причин смерті. Основні фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань – це артеріальні гіпертензії, підвищений рівень загального холестерину крові та його фракцій, надмірна вага, гіподинамія, тютюнопаління та стреси.

Метою проведення заходів є необхідність максимального залучення уваги людей до свого здоров’я, формування розуміння того, що на виникнення і перебіг хвороби ми можемо активно впливати. Таким чином ми допомагаємо українцям культивувати в собі прагнення до здорового способу життя. Сьогодні, в умовах війни, дуже важливо цінувати своє здоров’я, як найдорожчий скарб!

Пам’ятайте: наш спосіб життя - то наше здоров’я! Навіть якщо не турбує серце, важливо проходити регулярні профілактичні обстеження у сімейного лікаря раз або двічі на рік. В організмі досить парних органів, і лише серце на самоті. Бережіть його!