• 02.05.2024

Фахівчиня Центру взяла участь у національній нараді щодо поліпшення послуг з водопостачання, санітарії та гігієни

Лис 6, 2023

Завідувачка санітарно-гігієнічної лабораторії відділу дослідження фізичних та хімічних факторів Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Світлана Голдіна взяла участь у національній нараді з питань поліпшення послуг з водопостачання, санітарії та гігієни.

Захід пройшов за участі представників Міністерства охорони здоров'я України, Центру громадського здоров'я України, Регіональних центрів з контролю та профілактики захворювань (ЦКПХ) України, представників закладів охорони здоров'я з пілотних об'єктів, асоціації водоканалів та підприємств водоканалів, Бюро ВООЗ в Україні, Європейського регіонального бюро ВООЗ, штаб-квартири ВООЗ, ЮНІСЕФ в Україні, центру контролю та профілактики захворювань США, Кластерів WASH та охорони здоров'я.

Доступ до безпечної води, належних санітарії та гігієнічних практик (WASH), наголошували речники наради, є фундаментальними передумовами громадського здоров'я та якісної медичної допомоги.

В Україні визнано важливість поліпшення послуг водопостачання та водовідведення і докладають зусиль для вирішення проблем, пов'язаних з якістю, надійністю та сталістю водопостачання й водовідведення.

Під час заходу учасники поділися результатами проєкту ВООЗ/ЦКПХ США щодо поліпшення послуг водопостачання та санітарії для громадського здоров'я в Україні, зокрема щодо стійкості постачання, епідеміологічного нагляду та гігієни в закладах охорони здоров’я, представили нові інструменти для поліпшення водопостачання та санітарії в громадах та закладах охорони здоров’я.