• 02.05.2024

Тренінг «Холодовий ланцюг та управління вакцинами»

Лис 9, 2023

Фахівець Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб разом із регіональним консультантом ЮНІСЕФ провели черговий одноденний тренінг у м. Олександрія.

48 медичних працівників, відповідальних за вакцинацію, взяли участь у тренінгу на тему ефективного управління вакцинами та холодовим ланцюгом. Навчання організоване Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Кіровоградським обласним центром контролю та профілактики хвороб та департаментом охорони здоров`я Кіровоградської ОВА за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та ініціативи COVAX.
Навчали медичних працівників КНП «ЦПМСД м. Олександрії» Олександрійської міської ради амбулаторії №1, №2, №3, №4, № 5, №6 та №7, КНП «ЦПМСД Великоандрусівської селищної ради», КНП «Петрівський ЦПМСД», Головківської, Новопразької, Попельнастівської, Олександрівської, Бутівської, Приютівської, Протопопівської, Улянівської, Червонокам`янської, Войнівської, Новостародубської, Онуфріївської, Зибківської та Павлиської АЗПМС.
ЮНІСЕФ підтримує систему охорони здоров'я, допомагаючи поліпшенню умов зберігання вакцин шляхом заміни звичайних холодильників, які використовувалися донедавна, на спеціалізоване обладнання з надійним температурним моніторингом. Нове обладнання відповідає міжнародним стандартам і рекомендованим ВООЗ та ЮНІСЕФ.
Окрім того, ЮНІСЕФ навчає медичний персонал використовувати це обладнання та знайомить із кращими міжнародними практиками управління вакцинами.