• 05.05.2024

Тренінг «Холодовий ланцюг та управління вакцинами»

Лис 17, 2023

50 медичних працівників, відповідальних за вакцинацію, взяли участь у тренінгу на тему ефективного управління вакцинами та холодовим ланцюгом. Навчання організоване Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Кіровоградським обласним центром контролю та профілактики хвороб та департаментом охорони здоров`я Кіровоградської ОВА за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та ініціативи COVAX.

Навчали медичних працівників КНП «Голованівський ЦПМСД», КНП «Благовіщенський ЦПМСД», КНП «Новоархангельський ЦПМСД», КНП «Вільшанський ЦПМСД», КНП «Гайворонський ЦПМСД».
Провели черговий одноденний тренінг «Холодовий ланцюг та управління вакцинами» лікарка-епідеміологиня відділу імунопрофілактики ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Крістіна Балаєвич спільно з координаторкою відділу інфекційного контролю КНП «Обласна клінічна дитяча лікарня Кіровоградської обласної ради» Лілією Кротовською. Захід відбувся у м. Голованівськ.

ЮНІСЕФ підтримує систему охорони здоров’я, допомагаючи поліпшенню умов зберігання вакцин шляхом заміни звичайних холодильників, які використовувалися донедавна, на спеціалізоване обладнання з надійним температурним моніторингом. Нове обладнання відповідає міжнародним стандартам і рекомендованим ВООЗ та ЮНІСЕФ.
Окрім того ЮНІСЕФ навчає медичний персонал використовувати це обладнання та знайомить із кращими міжнародними практиками управління вакцинами.
Планується провести ще один тренінг у м. Кропивницькому для лікарів та середніх медичних працівників закладів охорони здоров’я, які надають послуги з імунізації.