• 06.05.2024

До Міжнародного дня боротьби з ожирінням

Лис 27, 2023

Фахівці відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ольга Агапова та Ніна Синько інформували кропивничан про Міжнародний день боротьби з ожирінням та роздавали тематичні інформаційні матеріали.

Активніть провели в місцях масового скупчення населення, а саме:

  • торгівельній продуктовій мережі супермаркетів;
  • аптечній мережі;
  • у громадському транспорті.

Фахівці розповіли, чим саме небезпечне ожиріння, до яких захворювань воно може призвести та як навчитися сприймати та проживати стрес, не «заїдаючи його»!

Якщо ви перенервували й ваша рука одразу тягнеться до чогось смачненького – це ознаки компульсивного переїдання – саме так називається проблема емоційного заїдання, яка, в умовах сьогодення, знайома багатьом. Будьте уважними! Зупиніться й усвідомте, чи дійсно ви хочете їсти, можливо варто обмежитися склянкою води?

Дотримання водного балансу, регулярні фізичні навантаження та здоровий сон – це важливі умови для лікування компульсивного переїдання! Навчіться відчувати свій стан та проживати його усвідомлено: відстежувати своє дихання, тіло, опору під ногами, відчуття, почуття, емоції, називати їх словами, виражати образами, рухами, голосом, словами, малювати тощо.

Любіть себе, їжте з радістю, у гарному одязі, за сервірованим столом, у добрій компанії та в чудових місцях, готуйте з любов’ю, закріпіть зв’язок „гарні емоції – гарна їжа та витісніть іншу прив’язку – все погано – треба щось поглинути” й будьте щасливі!