• 06.05.2024

Життя з ВІЛ – не вирок

Гру 1, 2023

Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб спільно з Міністерством охорони здоров’я України надає інформацію:

Завдяки антиретровірусній терапії люди можуть досягнути стану, коли вони не заражають статевого партнера ВІЛ і можуть жити звичне життя, а вагітні жінки, що мають ВІЛ-позитивний статус можуть народжувати абсолютно здорових дітей.

Забезпечити безперервність лікування ВІЛ-інфекції – основна задача, яка ускладнилася через повномасштабну війну. Проте Україні вдалось впоратися з усіма викликами, щоб люди продовжували отримувати лікування, і навіть сформувати запас антиретровірусних препаратів до кінця 2024 року.

Дістати ліки також стало простіше – тепер пацієнти можуть отримати їх не тільки за місцем реєстрації, а й за місцем звернення. Це особливо актуально для внутрішньо переміщених осіб. Проте отримувати безоплатне лікування можуть і українці, які вимушені були виїхати за кордон.

Навіть в умовах війни держава робить все, щоб забезпечувати належне лікування!

Потурбуйтесь про себе і ви та пройдіть текст для визначення свого ВІЛ-статусу. Це дуже просто. Тестування займає не більше 15 хв. Зверніться до чат-боту ТЕСТпоруч http://t.me/HIVfree_bot та дізнайтеся, де можна пройти тестування.