• 02.05.2024

Бобринецьке відділення: активності до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Гру 7, 2023

Фахівці Бобринецького відділення Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб з метою привернення уваги громадян до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом провели такі санітарно-освітні заходи на території обслуговування:

  • Підготували тематичну статтю, яка вийшла у друк 02.12.2023 р. у місцевій газеті «Честь хлібороба».
  • Завідувачка Бобринецького відділення Тетяна Старченко відвідала ДНЗ №2 «Ромашка» Бобринецької міської ради, де на зустрічі з батьками привернула їхню увагу до нагальних проблем ВІЛ/СНІДу. Акцентувала, що єдиним засобом запобігання інфекції є уникнення ситуацій, що сприяють ризику зараження: таких, як спільне використання голок та шприців або практикування небезпечних статевих відносин.

Багато людей, інфікованих вірусом імунодефіциту, не мають симптомів захворювання і не знають про свій статус, тому важливо тримати на контролі власне здоров’я та дотримуватися здорового способу життя, утримуватись від незахищених статевих контактів, а маючи постійного партнера, зберігати вірність.

  • З метою проінформованості населення помічниця лікаря-епідеміолога Таміла Гречана провела бесіди в перукарнях та салонах краси.

Під час проведення активностей розповсюджувались тематичні листівки.