• 02.05.2024

Устинівське відділення: збереження здоров′я – майбутнє без СНІДу

Гру 6, 2023

Фахівці Устинівського відділення Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом провели комунікаційну кампанію з пропаганди формування здорового способу життя та мотивації населення Устинівської громади до збереження здоров′я.

Заходи традиційно провели із символом – Червоною стрічкою. Кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

Завідувачка Устинівського відділення Центру Маргарита Монатко прочитала лекцію здобувачам освіти Устинівського ліцею Устинівської селищної ради на тему: «Доросла розмова про СНІД». Вона наголосила на тому, що головним інструментом профілактики для дітей та підлітків, як і для дорослих, є всебічні знання про хворобу, шляхи інфікування та необхідність тестування.

Фахівці Устинівського відділення Центру Оксана Новоженцева та Тетяна Кіян провели бесіди та розповсюдили інформаційні матеріали «СНІД – це стосується кожного» у Центрі надання адміністративних послуг Устинівської селищної ради та в аптеці «Берегиня».

Також відвідали КНП «Устинівський ЦПМСД Устинівської селищної ради» й поспілкувалися з пацієнтами,що звернулися до медичного закладу.

1 грудня для інформування жителів громади щодо профілактики соціально-небезпечної хвороби ВІЛ/СНІД на сайті громади опублікували статтю «Ваше здоров’я – у ваших руках! Єдиний спосіб дізнатися чи є в організмі ВІЛ, – пройти тестування».