• 04.05.2024

Інтерни Центру – наші майбутні лікарі!

Гру 7, 2023

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук разом із фахівцями ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» провела зустріч із лікарями-інтернами Донецького національного медичного університету, які проходять практику в бактеріологічній, мікробіологічній та вірусологічній лабораторіях Центру.

Лікарі-інтерни Вікторія Краєвська, Єлізавета Новак, Олена Дружковська та Світлана Корнієнко висловили щиру подяку за можливість проходити практику саме в ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України». Дякували за теплий прийом та можливість виконувати роботу власноруч, розробляти СОПи. Відзначили, що за час проходження інтернатури в лабораторіях Центру отримали позитивні враження та добре ставлення з боку працівників установи, навчилися специфіці роботи, опанували новітні сучасні методики дослідження тощо.

Профорієнтаційний захід організовано з метою належного забезпечення кадрами ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», щоб привернути увагу на престижність професії лікаря для подальшого проходження лікарями-інтернами інтернатури в нашому закладі та працевлаштування в установі.

Можливості від Центру щодо працевлаштування лікарів-інтернів:

  • Працевлаштування на посаду лікаря-інтерна з відповідним посадовим окладом та подальше працевлаштування (після завершення інтернатури) на відповідну лікарську посаду.
  • Можливість продовжити навчання в спеціалізованій програмі підготовки з польової епідеміології та інших навчальних програмах, в тому числі за кордоном.
  • Отримання знань і навичок роботи з даними статистичного аналізу, проведення досліджень.
  • Можливість надалі працювати на посадах лікарів-епідеміологів, в тому числі тих, що займаються питаннями профілактики інфекцій та інфекційного контролю у закладах охорони здоров’я, а у випадку проходження інтернатури за спеціальністю «Лабораторна діагностика, вірусологія, мікробіологія» на посадах лікарів-вірусологів, лікарів-бактеріологів, лікарів-мікробіологів.
  • Можливість розвивати подальшу кар’єру у сфері громадського здоров’я.

Надія Оперчук наголосила, що в ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» лікарі-інтерни отримають знання та зможуть перейняти досвід висококваліфікованих спеціалістів установи.

Наш дружний колектив чекає саме на вас!