• 06.05.2024

Установча зустріч Регіональної Ради Кіровоградської області «Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона»

Січ 16, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області, Голова Регіональної Ради Кіровоградської області Надія Оперчук взяла участь у щорічній зустрічі Регіональних Рад «Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» із Головою Поважної Ради Відзнаки Василем Князевичим.

Василь Михайлович пригадав історію створення нагородження Відзнакою за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», що є найпочеснішою громадською нагородою в галузі охорони здоров’я за моральні професійні чесноти.

Відзнака вручається тим, кому притаманні високий професіоналізм, духовно-моральні якості, а також особам, які досягли значних особистих результатів у галузі охорони здоров'я, благодійній або громадській діяльності.

Відбір проводитиметься в трьох номінаціях:

  1. Для військових медиків: «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором».
  2. Для цивільних медиків: «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором».
  3. Для іноземних громадян та організацій/установ: «За вагомий внесок в боротьбі українського народу за свободу та незалежність». Відбір проводять закордонні ради.

Василь Князевич зазначив, що відповідним Указом Президента України від 13 червня 2023 року День медичних працівників святкуватиметься працівниками сфери охорони здоров'я 27 липня, що збігається з датою вшанування цілителя-великомученика, лікаря-цілителя Святого Пантелеймона.

Надія Оперчук доповіла про роботу Регіональної Ради та представила склад Регіональної Ради Відзнаки Кіровоградської області 2023/2024. За підсумками засідання сформовано для затвердження склад Регіональної Ради, яка здійснюватиме конкурсний відбір за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».