• 03.05.2024

Надія Оперчук – інтерв’ю «CBN: Центральноукраїнське бюро новин» про епідемічну ситуацію на Кіровоградщині

Січ 18, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук надала інтерв’ю «CBN: Центральноукраїнське бюро новин» щодо епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ.

За словами Надії Оперчук, на даний час в Кіровоградській області епідемічна ситуація відносно спокійна.

«Два тижні поспіль ми не реєструємо підвищення захворюваності на грип та ГРВІ, а також захворюваності на СOVID-19. За минулий тиждень до закладів охорони здоров’я області на усіх адміністративних територіях звернулося 2725 мешканців саме з ознаками ГРВІ. Серед них – 43% діти та підлітки віком до 17 років», – говорить головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області.

Що стосується моніторингу захворюваності, порівняно з попереднім тижнем, зафіксовано на 32 випадки більше, ніж за попередній тиждень.

На Кіровоградщині сьогодні провакциновано майже 4 тис. осіб від грипу. Що стосується захворюваності на коронавірусну хворобу, то за останній тиждень в області зареєстровано 104 паціента з СOVID-19, що на 20 випадків менше, ніж за попередній тиждень.

Сьогодні в області лікуються від коронавірусної хвороби 108 пацієнтів, з них – 9 дітей середньої та легкої форми захворювання.

Надія Оперчук нагадує, що найкращим засобом профілактики є вакцинація, як від СOVID-19, так і від грипу.

«Ми знаємо, що сьогодні одночасно можна зробити 2 щеплення від СOVID-19 та грипу, але в різні ділянки тіла», – констатує головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області.

Станом на 17.01.2024 р. динаміка захворюваності не зростає. Захворюваність на грип та ГРВІ на рівні попередніх тижнів, а СOVID-19 навіть дещо знизилась.