• 02.05.2024

Як зробити солодощі частиною здорового раціону?

Січ 22, 2024

Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб спільно з Міністерством охорони здоров’я України надає інформацію:

Для багатьох людей найстрашнішою частиною нового, більш здорового способу харчування є думка про довічну відмову від улюблених солодощів.
 
Насправді ж печиво та цукерки можна вписати у здорову модель харчування протягом усього життя. Проте, щоби зменшити шкоду під час отримання такого задоволення, їх слід їсти нечасто та у невеликих кількостях: що менше, то краще.
 
Солодощі дають швидкоплинний сплеск задоволення. Водночас надмірна кількість тістечок, печива, цукерок, морозива з часом призводять до ініціації механізмів виникнення ожиріння та діабету. Переїдання солодкого впливає на рівень інсуліну, порушує нормальні метаболічні процеси та виснажує можливості компенсації різких коливань рівня цукру в крові. Іншими словами, десерт може бути приємним на смак, але за нього доведеться заплатити певну ціну.
 
Тим часом існують нескладні правила, які допоможуть насолодитися смаколиками і не нашкодити собі.
 
Як «подружити» солодке зі здоровим способом харчування – розповідає Oleg Shvets, президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоровʼя МОЗ України.