• 02.05.2024

Надія Оперчук – про епідемічну ситуацію з грипу та ГРВІ на Кіровоградщині

Січ 22, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук інформує: епідемічна ситуація на даний час відносно спокійна.

Захворюваність на рівні двох попередніх тижнів. Рівень епідемічного порогу не перевищений та знаходиться на позначці мінус 29% до епідпорогу.

«За минулий тиждень до закладів охорони здоров’я області на усіх адміністративних територіях звернулося майже 3000 мешканців з ознаками ГРВІ. Серед них – 43% діти та підлітки віком до 17 років», – говорить головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області.

За грудень – січень в області зареєстровано 12 випадків лабораторно підтвердженого грипу, серед них - 8 дорослих та 4 дітей. Циркулюють віруси грипу А та грипу В.

Циркуляцію вірусів грипу зафіксовано серед захворілих із м. Кропивницький (9 випадків), Великосеверинівської територіальної громади (1 випадок), Олександрівської (1 випадок), Первозванівської (1 випадок).

На Кіровоградщині сьогодні вакциновано майже 4 тис. осіб від грипу.

Що стосується захворюваності на коронавірусну хворобу, то за останній тиждень в області зареєстровано 69 випадків СOVID-19, що на 35 випадків менше, ніж за попередній тиждень.

Сьогодні в області лікуються від коронавірусної хвороби 76 пацієнтів, з них – 8 дітей.

Надія Оперчук проінформувала, що в області працює 95 постійних пунктів щеплень та 3 центри масової вакцинації, де можна вакцинуватися від СOVID-19. Вакцинація добровільна та безкоштовна.