• 18.05.2024

Триває цикл тренінгів офлайн: імунізація на практиці – мікропланування, відпрацювання сесії імунізації

Січ 26, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук разом із фахівцями відділу імунопрофілактики ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» та координаторкою відділу інфекційного контролю КНП «Обласна клінічна дитяча лікарня Кіровоградської обласної ради» Лілією Кротовською продовжили цикл практичних навчань за підтримки World Health Organization Ukraine та Центр громадського здоров’я України.

Провели черговий тренінг щодо мікропланування, мапування, визначення пріоритетних закладів охорони здоров’я та громад, визначення бар’єрів доступу та використання, визначення рішень та складання робочого пану, розробки плану сесії.

Учасники заходу - лікарі та медичні сестри Центрів первинної медико-санітарної допомоги Олександрії, Знам’янки, а також Онуфріївської, Петрівської та Великоандрусівської селищних рад на практиці відпрацювали освоєний матеріал. Працювали над тренінговими завданнями та створенням мікропланів у групах.

Мали місце практичні навчання для відпрацювання сесії імунізації: підготовка, комунікація з особами, що здійснюють нагляд, огляд немовлят перед вакцинацією, проведення вакцинації, закриття сесії, запис даних, використання контрольного списку для сесії імунізації тощо.