• 26.04.2024

Керівникам підприємств та організацій усіх форм власності, які здійснюють скид стічних вод

Сер 9, 2019

Лабораторії ДУ «Кіровоградський ОЛЦ МОЗУ» мають необхідні свідоцтва про атестацію на проведення лабораторних та інструментальних досліджень стічних та зворотних вод.

Шановні керівники!

 Підприємства (водокористувачі), які скидають стічні води у водоймища та зливову каналізацію повинні забезпечити систематичний лабораторний контроль за роботою очисних споруд, за якістю води водоймищ вище спуску стічних вод та у найближчих пунктах водокористування населення. Згідно пункту 25 Постанови КМУ від 25.03.1999 №465 «Про затвердження Правил охорони поверхневих вод від забруднення зворотними водами» водокористувачі здійснюють контроль за якістю і кількістю скинутих у водні об’єкти зворотних вод і забруднюючих речовин.

Лабораторії Державної установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗУ» проводять лабораторні дослідження стічних та зворотних вод на санітарно-хімічні та токсикологічні показники.

ДУ «Кіровоградський ОЛЦ МОЗУ» запрошує Вас до співпраці у проведенні  відомчого лабораторного контролю стічних та зворотних вод. Дані послуги здійснюються на договірних умовах. Вартість лабораторних досліджень та інших послуг визначена Постановою КМУ від 27.08.2003 №1351 «Про затвердження тарифів (прейскурантів) на роботи і послуги, що виконуються і надаються за плату установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби». Перелік показників по санітарно-гігієнічних дослідженнях: алюміній, аміак та іони амонію (азот амонійний), біологічне споживання кисню БСК, водневий показник рН, жорсткість загальна, завислі речовини, залізо загальне, запах, кальцій, кислотність, колірність, лужність, магній, марганець, мідь, нафтопродукти, нікель, нітрати, нітрити, окиснюваність перманганатна, поверхнево-активні речовини, розчинений кисень, сульфати, сухий залишок, фосфати, фтор, хлориди, хром, ХСК; перелік показників по токсикологічних дослідженнях: кадмій, миш’як, свинець, ртуть, цинк.

Для подання заявок та оформлення договорів Вам необхідно звернутися за адресою: м. Кропивницький, вул. Тобілевича, 24. За довідками та додатковою інформацією прошу звертатися за телефоном    33-20-16     (відділ організації досліджень).

Відділ організації досліджень фізичних і хімічних факторів та епідеміологічного нагляду за неінфекційними хворобами 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

751 Переглядів