• 04.05.2024

Друга вакцинальна виїзна сесія «Захистись!»: дітей Федорівки вакцинували проти інфекційних хвороб

Лют 19, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук узяла участь у круглому столі щодо вакцинації проти кору в межах проєкту «Захистись!».

Щеплення днями провели у Федорівці Кропивницького району.

Вакцинальна виїзна сесія в цьому ошатному селі з населенням понад 600 жителів була спрямована на підвищення обізнаності мешканців стосовно імунізації дітей, захищеності їх від небезпечних інфекцій, зокрема, вакцинацію проти кору.

Генеральний директор ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Надія Оперчук, староста Федорівського Старостинського округу в Первозванівській територіальній громаді Віталій Таран, заступниця голови Первозванівської громади Олена Кузьменко, директорка Первозванівської школи Оксана Курлова, завідувачка відділу імунопрофілактики Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталя Дьяченко, головний лікар КНП ЦПМСД Артем Охріменко, сімейна лікарка амбулаторії Олександра Суріна, головна медична сестра Ганна Щур та медична сестра Світлана Нагірнюк обговорили питання вакцинації дітей згідно з Національним календарем щеплень.

Фахівці Центру провели бесіди з батьками дітей, котрі підлягають щепленню. Малюкам роздали подарунки, зокрема, книжечки «Лілі, яка потоваришувала з вірусами», «Кір: швидкий і небезпечний», «Казка про те, як стати супергероєм» та гостинці.

Наступна виїзна сесія запланована до Черняхівської сільської ради.

Матеріал підготовлено у рамках проєкту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.