• 29.04.2024

Надія Оперчук провела другий відкритий урок здоров’я для молодших школярів ліцею під гаслом «Ми «ЗА» вакцинацію!»

Бер 1, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук у межах проєкту «Захистись!» провела другий відкритий урок здоров’я «Ми «ЗА» вакцинацію!»

Захід відбувся у комунальному закладі «Ліцей імені Тараса Шевченка Кропивницької міської ради» для діток початкової школи. Надія Оперчук спільно із завідувачкою закладу Оксаною Павленко та фахівцями Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб розповіли учням щодо необхідності вакцинації згідно з Національним календарем щеплень.

У межах проєкту Надія Оперчук передала школярам книжечки «Лілі, яка потоваришувала з вірусами», брошури для їхніх батьків «Кір: швидкий і небезпечний» та тематичні розфарбовки для діток щодо важливості щеплень, олівці й фломастери; розповіла про кір та інші інфекції, профілактику інфекційних захворювань.

Цікавий урок дав свої результати — юні ліцеїсти активно працювали, відповідали на запитання, що таке імунітет та навіщо робити щеплення, а також висловлювали свої думки щодо практичних дій, спрямованих на підтримку здорового способу життя.

Матеріал підготовлено у рамках проєкту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.