• 29.04.2024

Обласний форум «Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи» у Кропивницькому

Бер 1, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук узяла участь у роботі обласного форуму «Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи».

На форумі виступили начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович, голова обласної ради Юрій Дрозд, представники міністерства освіти, були присутні також керівники районних рад області, очільники всіх 49 громад Кіровоградщини та інші поважні гості.
Йшлося про фінансову спроможність громад у розрізі реалізації реформи системи шкільного харчування, зокрема, про грамотне проведення закупівель та джерела фінансування.
Проаналізували основні порушення при закупівлях продуктів та послуг, а також про позитивний досвід проведення закупівель.
Спікери форуму працювали у чотирьох дискусійних панелях:
1. Достатність фінансового ресурсу у замовників для закупівель харчових продуктів чи послуг з організації харчування та здійснення закупівель просто та ефективно.
2. Відновлення та модернізація харчоблоків закладів освіти з використанням новітніх технологічних процесів, покращення показників енергоефективності та дотримання принципів системи НАССР.
3. Забезпечення органів місцевого самоврядування і закладів освіти достатнім штатом кваліфікованих працівників, які якісно та безпечно організовують харчування і сприяють формуванню в учнів здорових харчових звичок.
4. Свідоме обрання українцями здорового харчування.
Нагадуємо: реформу шкільної освіти розпочали у 2020 році з ініціативи першої леді Олени Зеленської та за підтримки профільних міністерств, державних установ, міжнародних партнерів, українських фахівців та громадських активістів.