• 03.05.2024

Вебінар «Виклики для психічного здоров’я підлітків в умовах війни. Самоушкодження серед дітей»

Бер 4, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук, завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Дмитро Орлов та начальниця відділу комунікації та інформаційно-роз’яснювальної роботи Наталія Копієвська взяли участь у вебінарі «Виклики для психічного здоров’я підлітків в умовах війни. Самоушкодження серед дітей».

Захід у форматі онлайн провели у межах Дня обізнаності про самоушкодження.

Під час тренінгу наголошували, що важливо частіше та відкритіше говорити про самоушкодження і розвінчувати міфи, аби вчасно надати людині необхідну підтримку.

Серед найпоширеніших стереотипів є думка про те, що люди, які вчиняють самоушкоджувальні дії, просто шукають додаткової уваги. Утім, насправді ця поведінка має набагато глибше коріння. Багато з тих, хто завдає собі шкоди, можуть ні з ким не говорити про те, через що вони проходять, і їм може бути складно попросити про допомогу. Вони діють так через надмір емоцій та напруги, з якими важко впоратися.

Учасники вебінару мали нагоду прослухати тематичну лекцію та отримати відповіді на запитання, зокрема, що робити у випадку проявів суїцидальної поведінки.