• 07.05.2024

Фахівці Центру продовжують роботу в межах проєкту «Захистись!»

Бер 13, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук узяла участь у роботі чергової виїзної вакцинальної сесії, проведеної на території селища Гірниче.

У КНП «Амбулаторія загальної практики – сімейної медицини» Кропивницької міської ради» за одну годину щепили дев'ять дітей.
Генеральна директорка Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Надія Оперчук, завідувачка відділу імунопрофілактики Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталя Дьяченко, головна лікарка КНП АЗП Світлана Васецька спрямували роботу на підвищення обізнаності батьків дітей стосовно імунізації згідно з Національним календарем щеплень, захищеності їх від небезпечних інфекцій, у тому числі вакцинацію проти кору.
Провели індивідуальні бесіди з батьками дітей, котрі підлягають щепленню. Дітям, які отримали щеплення, передали подарунки: книжечки «Лілі, яка потоваришувала з вірусами», розфарбовки, фломастери, олівці та фрукти, їхнім батькам – брошури «Кір: швидкий і небезпечний», розповсюдили постери «Захищай своїх, вакцинуй себе та дітей!» та Національний календар щеплень.
Загалом з лютого по березень 2024 року у межах проєкту «Захистись!» вакцинували 400 дітей, які виїздили за кордон або в інші регіони через війну і пропустили щеплення.
Матеріал підготовлено у рамках проєкту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.