• 02.05.2024

Надія Оперчук – відкритий урок «Ми «ЗА» вакцинацію!» у кропивницькому ліцеї

Бер 18, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук провела відкритий урок в одному із початкових класів комунального закладу «Ліцей імені Тараса Шевченка Кропивницької міської ради» для учнів початкової школи у межах проєкту «Захистись!».

Надія Оперчук із фахівцями Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб, завідувачкою закладу Оксаною Павленко провели роз’яснювальну роботу, пояснили діткам, що таке віруси, як з ними боротися та навіщо вакцинуватися.

Головна державна санітарна лікарка області передала школярам книжечки «Лілі, яка потоваришувала з вірусами», брошури для їхніх батьків «Кір: швидкий і небезпечний» та тематичні розфарбовки про важливість щеплень; розповіла про кір та інші інфекції, профілактику інфекційних захворювань.

Учні активно працювали, пояснювали, що таке імунітет, як закалятися та оздоровлюватися, навіщо робити щеплення та як підтримувати здоровий спосіб життя.

Матеріал підготовлено у рамках проєкту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.