• 04.05.2024

Вакцинація БЦЖ у пологовому будинку – надійний дієвий захист від туберкульозу!

Бер 19, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук провела круглий стіл із директоркою КНП «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» Кропивницької міської ради» Людмилою Романів та медичними працівниками акушерсько-неонотального стаціонару, присвяченій місячнику до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом під гаслом «Так, ми можемо подолати туберкульоз!».

За словами Надії Оперчук, туберкульоз – інфекційна бактеріальна хвороба, що викликається мікобактерією туберкульозу, яку ще називають паличкою Коха, і найбільш часто вражає легені. Кіровоградська область одна з трьох областей України, де реєструються найбільші показники захворюваності. Вакцинація БЦЖ – надійний дієвий захист від туберкульозу. Наразі в області вакцини БЦЖ є в достатній кількості - 6660 доз.
Людмила Романів зазначила, що щеплення проти туберкульозу в закладі проводить спеціально навчений персонал. Це медичні сестри, які мають дозвіл на роботу в кабінеті щеплень та регулярно проходять курси й тренінги з підвищення кваліфікаційного рівня. Заклад повністю забезпечений вакциною БЦЖ для вчасного проведення щеплень новонародженим дітям.