• 02.05.2024

Надія Оперчук: брифінг у обласній бібліотеці імені Чижевського до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

Бер 22, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук провела тематичний брифінг в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського.

Захід пройшов у межах відзначення Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

Під час брифінгу Надія Оперчук освітлила епідемічну ситуацію з туберкульозу в області серед дорослого та дитячого населення і порівняла рівні захворюваності з середніми показниками в Україні. Розповіла про перші симптоми, діагностику, лабораторне підтвердження, профілактику та протиепідемічні заходи.

За словами головної державної санітарної лікарки області, убезпечити людину від інфікування та складного перебігу хвороби здатна вакцинації БЦЖ новонароджених на 3-5 день у пологовому будинку. Вона є надійним захистом від туберкульозу.

Під час брифінгу Надія Оперчук відповіла на запитання та надала поради.

Важливо пам’ятати: туберкульоз – виліковний! А лікування від нього в Україні – безкоштовне та доступне всім. Це захворювання, яке в більшості випадків лікується амбулаторно. Секрет успіху — вчасне звернення до лікаря, дотримання відповідного приймання протитуберкульозних препаратів та рекомендацій лікаря.