• 03.05.2024

У Долинській громаді провели інформаційно-просвітницьку роботу з туберкульозу

Бер 25, 2024

Помічниця лікаря-епідеміолога Долинського відділення Кропивницького райвідділу Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Катерина Костаренко провела бесіди до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом «Так! Ми можемо подолати туберкульоз!».

Медичному персоналу та відвідувачам Гурівської амбулаторії КНП «ЦПМСД Гурівської сільської ради» вручали інформаційні ліфлети «Разом зупинимо туберкульоз!», які містять всю необхідну інформацію про захворювання, а також чіткі вказівки про дії у разі виявлення симптомів туберкульозу.

Населення Гурівської та Долинської територіальних громад були проінформовані щодо сучасних та швидких методів діагностики і лікування туберкульозу.

Також наголошувалось на важливості проходження щорічних профілактичних обстежень для раннього виявлення цього небезпечного захворювання та обов'язкових щеплень від туберкульозу в перші дні життя новонароджених дітей.

#місячникборотьбизтуберкульозом #такмиможемозупинититуберкульоз #кіровоградськийоцкпх #ВакцинованіЗахищені #туберкульоз #щепленняБЦЖ #ситуаціятуберкульоз #туберкульозвиліковний #надіяоперчук