• 02.05.2024

Профілактичні щеплення проти кору в межах проєкту «Захистись!» дійшли завершення

Бер 26, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук узяла участь у роботі виїзної вакцинальної сесії, проведеній у КНП «Центр первинної медико-санiтарної допомоги №2 м. Кропивницького» Кропивницької міської ради». Цього разу вакцинували 25 дітей у межах проєкту «Захистись!».

Дітки, яких імунізували, отримали різноманітні подарунки: фломастери, олівці, книжечки «Лілі, яка потоваришувала з вірусами та здійснила їхню найбільшу мрію», фрукти, розфарбовки.
З батьками було проведено бесіду щодо поняття важливості та необхідності імунізації дітей відповідно Національного календаря щеплень; обговорено типові питання щодо побоювання батьків стосовно вакцинації. Батьки отримали брошури «Кір: швидкий і небезпечний». Надія Оперчук проінформувала, що щеплення дітей є правильним рішенням, а відмова від вакцинації — ризикованим.
З медиками місцевої амбулаторії обговорила поточні проблеми та плани на майбутнє. До обговорень долучилась медична директорка з охорони здоров'я дитини та материнства Людмила Смірнова та медичний персонал ЦПМСД №2.
Матеріал підготовлено у рамках проєкту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.