• 02.05.2024

Надія Оперчук провела зустріч із випускниками-медиками з Донецького національного медичного університету

Бер 26, 2024

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук провела зустріч із випускниками Донецького національного медичного університету 2024 року випуску з метою проведення профорієнтаційних заходів.

Даний захід проведено з метою забезпечення кадрових потреб ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України». Найбільший акцент зроблено на лікарські спеціальності, що відносяться до числа найбільш затребуваних у Центрі: епідеміологія, лабораторна діагностика, вірусологія, мікробіологія.
«Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» сьогодні залучений до реагування на всі надзвичайні ситуації в країні, саме тому Міністерство охорони здоров'я України забезпечує можливості для майбутніх лікарів-епідеміологів та спеціалістів лабораторних напрямків роботи проходити інтернатуру в закладах громадського здоровʼя, щоб краще зрозуміти, як система працює «з середини», з якими викликами та загрозами стикається», – зазначила головна державна лікарка області.
Надія Оперчук говорила про престиж лікаря-епідеміолога, вірусолога, мікробіолога, про важливість даних професій, про заробітні плати, можливість розвиватися та самовдосконалюватися.