• 06.05.2024

Всесвітній тиждень імунізації в Компаніївській громаді

Кві 26, 2024

Головна державна санітарна лікарка Надія Оперчук  у межах проведення вакцинальної сесії в Компаніївській територіальній громаді провела брифінг щодо Всесвітнього тижня імунізації, що відзначається з 24 по 30 квітня 2024 року.

Надія Оперчук наголосила, що в умовах повномасштабного вторгнення кожному варто максимально дбати про себе.

«Аби зменшити навантаження на лікарів, слід уважніше ставитися до свого здоров’я, профілактики хвороб, у тому числі з допомогою щеплень», – зазначила державна санітарна лікарка області.

За її словами, вкрай важливо робити й додаткові щеплення з урахуванням поточної ситуації.

«Вакцинація єдиний спосіб захиститися від потенційно смертельних недуг і можливість уникнути додаткових навантажень і на здоров’я громадян, і на систему охорони здоров’я загалом», – зауважила Надія Оперчук.

Вона подякувала за плідну професійну роботу в напрямку вакцинування головному лікарю КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Компаніївської селищної ради» Кропивницького району Євгену Ткаченку, секретарю селищної ради Анні Фроловій, голові комісії з інфекційного контролю Анні Ткаченко, головній медичній сестрі Людмилі Шамшур, медичній сестрі кабінету профілактичного щеплення Юлії Подольній та всьому медичному персоналу громади.