• 17.05.2024

Фахівці Центру провели бесіди щодо захворюваності на кашлюк

Кві 30, 2024

З метою забезпечення захисту населення від інфекційних хвороб у ВСП «Компаніївський фаховий коледж ветеринарної медицини Білоцерківського НАУ» спільно з фахівцями центру контролю та профілактики хвороб проведено захід «Не відставай від життя».

Активності здійснили для підвищення розуміння важливості вакцинації, попередження інфекційних захворювань та збереження життя й у межах співпраці у межах Всесвітнього тижня імунізації.

Поговорили, зокрема, щодо ускладнення епідситуації з кашлюку, правцю, дифтерії, кору, паротиту та інших хвороб,

Під час заходу викладачі Олена Кондратюк та Тетяна Мельник ознайомили здобувачів освіти з важливістю щеплень та роз’яснили, як вакцини захищають від важких інфекційних хвороб дітей і дорослих, а також донесли інформацію про вакцинокеровані інфекції та щеплення від них.

Зауважили, що з 2023 року в Україні почала зростати: за перші два місяці 2024 року зафіксовано 515 випадків захворювання, за аналогічний період минулого року було зареєстровано 27 випадків.

У ході бесіди викладачі наголосили, що своєчасна вакцинація допомагає уникнути багатьох інфекційних захворювань, запобігти їх ускладненням та небезпечним наслідкам. Під час заходу студенти переглянули тематичну презентацію, відеофільм та отримали буклети з відповідною інформацією.