• 17.04.2024

Як підібрати дитячий новорічний костюм

Гру 27, 2019

Наближаються новорічні та різдвяні свята. Всі бажають на святі бути гарними: батьки – вишукано одягнутими, а діти – в образі казкового героя чи якогось персонажу зими (сніжної королеви, сніговика, снігуроньки тощо). В прокаті та продажу є безліч різноманітних карнавальних костюмів на різні тематики, тому знайти своїм дітям відповідні костюми для участі в зимових ранках не складно. А образ улюбленого персонажу перетворить свято для малюка на справжню казку.

Яким вимогам має відповідати дитяче новорічне вбрання, яким чином вибирати і де його можна придбати або взяти напрокат – про це і поговоримо.

Новорічний костюм для дитини має бути:

  • зручним;

    • не занадто теплим (якщо ваш Зайчик буде вдягнутий у штучне хутро, подбайте, щоб під ним була майка з натуральної бавовни, це покращить гігроскопічність костюма, отже, буде комфортніше);

  • не колючим (це треба виясняти відразу при першій примірці, в іншому випадку найпрекрасніше свято для дитини може бути зіпсоване);

    • не марким (або таким, яке можна випрати);

    • міцним (аби витримати всі заплановані відвідування ялинок і гостей без прикрих форс-мажорів).                                   

    Ви вирішили купити карнавальне вбрання?

Варіантів безліч. Придбати дитячі новорічні костюми можна в ателье, або зазирнути в Інтернет-магазини.  Але зрозуміло, що ризики, які супроводжують Інтернет-покупки, ніхто не відміняв.

Серед них наступні: на картинці все виглядає чудово, а в житті – жах, не збігалися розміри виробу, ну і якість матеріалів, яку все ж варто перевірити особисто. Якщо покупки в Інтернеті вас не лякають, тоді варто зазирнути ще й на сайти приватних оголошень, адже там перед Новим роком щодо святкових дитячих костюмів безліч пропозицій. Також можна вбрати вашого малюка в магазинах Second Hand. Але тут є один нюанс, про який відомо з Інтернет-видань. Справа в тому, що в магазинах вживаного одягу абсолютно всі речі дезінфікуються хімічними речовинами, зокрема формальдегідом. Отже, краще купляти дитяче вбрання, придатне для прання. Якщо ж костюм дуже сподобався, але рясніє бісером, паєтками або іншими специфічними деталями, що заважатимуть якісному пранню, варто віддати його в хімчистку. Але нехтувати цим зауваженням не варто, адже дезінфікуючі засоби в Second Hand токсичні й можуть викликати алергічну реакцію і ще безліч неприємностей.
Хочеться ексклюзиву? Ателье пошиє на замовлення!

Цю послугу вам нададуть у будь-якому ательє. Але в такому разі ви будете впевнені в якості костюма й неповторності новорічного образу вашої дитини.
Власні руки і трішки фантазії!

Також можна пофантазувати і створити костюми своїми руками. Наприклад, крила янголів, метеликів і летючих мишей, ковпаки, циліндри, маски, блискучий дощик можна знайти у відповідних відділах супермаркетів. В спеціальних магазинах для рукоділля обов’язково знайдуться намистини, стрічки і залишки яскравих тканин. І треба хоч трішки володіти навичками шиття. Виготовлення поробок своїми руками, користування Інтернетом, або спеціальними журналами допоможуть вам у виготовленні найексклюзивніших новорічних костюмів, адже зроблені вони будуть вами з любов’ю.

Не забуваймо про безпеку.

Якщо ви поцікавитеся матеріалами, з яких найчастіше виготовлені дитячі новорічні костюми, то навряд чи знайдете там хоч один натуральний компонент. Зазвичай це «поліестер з елементами пластику та металу». Тож найменша іскра від будь-яких займистих новорічних атрибутів може викликати займання виробу зі штучної тканини. Тому треба бути дуже обережними. Також варто дізнатися про якість барвників і клеїв, що використовувалися у виготовленні костюму (про токсичність передусім свідчить різкий запах). Адже вони можуть стати причиною алергії у вашого малюка. Отже, від костюмів, що викликають найменшу підозру щодо безпеки вашого малюка, варто відмовитися!

Приємних  «без сюрпризів» Вам свят!

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

 

746 Переглядів