• 08.05.2024

Самоізоляцію припинити можливо раніше

Січ 22, 2021

Прикордонна служба України з метою протидії поширенню COVID-19 повідомляє особам, які перетинають кордон з інших країн щодо самоізоляції терміном 14 днів у випадку встановлення додатку «Вдома».
Умови припинення у разі відсутності симптомів підозрілого випадку COVID-19:
через 14 днів після в’їзду у зв’язку з перетином державного кордону, при обстеженні та за наявності отримання негативного результату методом ПЛР-дослідження.
У разі перебування людини на самоізоляції терміном 14 днів проводиться спостереження дотримання вимог самоізоляції за її контактними даними.
У випадку обстеження для проведення ПЛР – дослідження на виявлення SARS-CoV-2 та при отриманні негативного результату лабораторія, що проводила дослідження вносить дані до онлайн-форми для зняття особи з самоізоляції.
Тому призупинення самоізоляції може бути менше ніж 14 днів.
Вірусологічна лабораторія ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» єдина в Кіровоградській області лабораторія, яка визначена Міністерством охорони здоров’я України до переліку лабораторій, що мають право передавати результати тестування на COVID-19 методом ПЛР для припинення самоізоляції через додаток «Вдома» розробленої ДУ «центр громадського здоров’я МОЗ України».

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на

689 Переглядів