• 08.05.2024

On-line нарада Міністерства охорони здоров’я, щодо готовності реагування на новий спалах коронавірусної хвороби

Лип 15, 2021

15 липня під головуванням Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка та заступника міністра – головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна було проведено on-line нараду, щодо готовності реагувати на новий спалах короновірусної хвороби, та запровадження протиепідемічних заходів, спрямованих на недопущення потрапляння та стрімкого поширення в Україні варіанту Delta вірусу SARS-CoV-2 серед населення.

 

В.о генерального директора ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук приймала участь у вищезазначеній конференції.

 

 

Крім головного питання про спалах коронавірусної хвороби та запровадження протиепідемічних заходів обговорювались питання відстеження, організації самоізоляції, медичний супровід контактних осіб з підтвердженим випадком; аналіз стану лабораторної діагностики на виявлення SARS-CoV-2 та питання, пов’язані із розслідуванням випадків професійного захворювання, смертей серед медичних працівників.

 

P.S. Центри контролю та профілактики хвороб є важливою складовою для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, особливо в період пандемії CОVID-19

 

 

 

 

 

 

 

1 316 Переглядів