• 07.05.2024

Міжнародний день турботи про себе

Лип 24, 2021

24 липня, відзначається Міжнародний день турботи про себе. Його мета – ще раз нагадати людям, що залишатися в здоровому тілі та твердій пам’яті можна лише за умови правильного способу життя.

 

Турбота про себе не завжди виглядає так привабливо, як здається. Нерідко це означає робити дуже неприємні речі – потіти на тренуванні, або сказати токсичному другові, що ви більше не хочете з ним спілкуватися, або знайти другу роботу, або зуміти прийняти себе справжню, а не брати на себе з останніх сил непосильну ношу з прагнення відповідати ідеалу.

 

Турбота про себе не повинна бути схожа на відпустку, куди ми їдемо, бо страшно виснажені і виснажені через постійний внутрішній пресинг.

 

Фахівці ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» рекомендують притримуватися основних правил здорового способу життя:

  • Правильне харчування, яке повинно бути корисним і збалансованим. У раціоні має бути якомога більше цільнозернових злаків, фруктів, горіхів і насіння, омега-3 жирних кислот та морепродуктів.
  • Вести активний спосіб життя, ходити більше пішки, гуляти в парках і лісах, дихати свіжим повітрям і займайтеся спортом.
  • Не мати шкідливих звичок, не палити, не вживати алкоголь і в жодному разі – наркоманія.
  • Дотримуватись правильного розпорядку дня. Це, перш за все, 8-ми годинний здоровий сон.
  • Мати позитивний настрій щодня. Знайте, що себе потрібно любити і також піклуватися про свій емоційний стан. Ходіть у кіно, готуйте улюблену страву або влаштуйте зустріч з друзями.

 

Пам’ятайте, що ваш внесок в себе завжди приносить користь вашим близьким. Турбота про себе – це також турбота про інших, навіть якщо це не завжди очевидно.

1 595 Переглядів