• 06.05.2024

Проєкт за жіноче здоров’я крокує Україною

Сер 3, 2021

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» на підтримку проєкту Благодійного фонду «Квітна» висвітлює матеріали соціальної кампанії з боротьби з раком молочної залози – «Обіцяй собі берегти себе».

 

«Обіцяй собі берегти себе» – соціальна кампанія, покликана привернути увагу громадськості до проблеми раку молочної залози в Україні. Головна мета кампанії – здорова і щаслива українка. Врятувати одне життя – значить врятувати все людство. Але рятувати інших потрібно, почавши з себе. Саме тому проект носить назву: Обіцяй собі берегти себе.

 

Рак молочної залози — один із найпоширеніших типів онкологічних захворювань серед жінок. Щороку від цієї хвороби помирають тисячі українок, і головна причина високої смертності – пізня діагностика. В той час як в країнах Європи та США виживаність становить 95-98%.

 

Регулярний самоогляд і щорічне відвідування мамолога допоможуть попередити хворобу або виявити її на ранній стадії. Саме цей меседж і є ключовим у проекті: Сходи до мамолога – збережи життя.

 

Участь у проекті беруть відомі українські жінки. Наші зірки власним прикладом показують, що важливо берегти себе і проходити обстеження. Це не страшно, не боляче, займає не більше однієї години часу, це потрібно робити регулярно і всім.

1 047 Переглядів