• 04.05.2024

Всесвітній день кішок

Сер 8, 2021

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» інформує про проведення 8 серпня Всесвітнього дня кішок. Засновником виступає Міжнародний фонд захисту тварин. Щорічні календарні заходи, присвячені проблемам захисту кішок, і проводяться з 2002 року.

Ці милі і загадкові тварини вже давно заслужили у людей повагу і любов. Кішки супроводжують людину на землі напевно від самого початку історії людської цивілізації.

Існує дуже багато різних міфів і думок про те, що кішки надмірно егоїстичні, самодостатні, і до людей ставляться тільки «з висока». Але, в котів існують різні склади темпераменту. Одні кішки тримають відстань, інші дуже ласкаві і дружні до оточуючих. Тому можна стверджувати, що коти люблять людей, необхідно тільки уважніше придивитися, і можна побачити справжнє ставлення кішки.

Вже давно доведено, що призначення кішки в житті людини – зовсім не від винищування мишей і щурів. Ця тварина має унікальну біоенергетичну систему, яка входить в резонанс з біополем людини і здатна його відновлювати. Вихованці можуть позбавити людину від головного болю, знизити тиск, заспокоїти, нормалізувати сон, вилікувати інші захворювання.

Проте через необачне ставлення до стану здоров’я власних улюбленців і зневажливе ставлення до правил гігієни можна заразитися різними хворобами, такими як: лептоспіроз, токсоплазмоз, сказ, сальмонельоз, токсокароз, феліноз (хвороба котячої подряпини).

Поради від фахівців центру контролю та профілактики хвороб для належного утримання котячих вихованців:

  • здоровий шлунково-кишковий тракт та повноцінне харчування – запорука міцного імунітету тварини;
  • у кішки повинний бути постійний доступ до свіжої води у достатній кількості;
  • регулярні огляди у ветеринарного лікаря – це запорука довгого та здорового життя тварини;
  • вакцинація, план якої розробить ветеринар, обов`язкова для кожної кішки;
  • дотримуватися графіку дегельмінтизації;
  • дотримуватись правил гігієни: обрізання кігтів , вичісування, миття, чистити вуха та ін.
  • приділяти увагу улюбленцям та гратися з ними.

Тож, бережіть своїх вихованців, і вони будуть відповідати на вашу любов щирою довірою і радувати вас довгі роки.

1 500 Переглядів