• 04.05.2024

On-line участь у дистанційному кураторстві щодо вакцинокерованих інфекцій в Україні

Сер 10, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук і завідувач відділу імунопрофілактики ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Наталія Дьяченко прийняли участь у дистанційному кураторстві, що проводилось Центром громадського здоров’я у співпраці з Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я, стосовно підтримки Національної програми імунізації та епіднагляду за вакцинокерованими інфекціями в країні.

 

Метою заходу було дати відповіді на питання медичних працівників і допомогти у вирішенні наявних проблем в проведенні нагляду за хворобами, які можна попередити шляхом вакцинації.

В ході проведення зустрічі розглядались питання показників захворюваності на вакцинокеровані інфекції в країні, стан імунізації в розрізі районів, порядок введення обліку, звітності та епідеміологічного нагляду, визначення проблемних питань та бар’єрів при здійсненні епіднагляду та організація проведення щеплень проти вірусного гепатиту В. Зокрема приділялась увага обговорюванню питань з регіонів та наступні кроки і підсумки дистанційного кураторства.

 

Вакцинація – це єдиний спосіб захистити себе від важкого перебігу інфекційних захворювань, в тому числі і COVID-19!