• 11.05.2024

Міжнародний день молоді

Сер 12, 2021

Щорічно 12 серпня по всьому світу відзначається Міжнародний день молоді.

Це свято було встановлено Генеральною Асамблеєю ООН ще у грудні 1999 року за пропозицією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді, що відбулася в Лісабоні 8-12 серпня 1998 року.

Мета проведення цього дня – об’єднати молодих людей різних країн для особливої уваги до проблем молоді: освіта, працевлаштування, психологічні травми і особливості, поведінка в суспільстві, питання сексуального характеру, створення сім’ї, проблеми молодих батьків та інші.

Загальновизнаного міжнародного визначення вікової групи молоді не існує. Однак зі статистичною метою ООН визначає “молодь” як осіб віком від 15 до 24 років. Але, День молоді – свято всіх, хто відчуває себе молодим не лише за віком, а й душею. Воно особливе та унікальне, бо саме такою є молодість. Це неповторна та відповідальна пора, коли людина вступає у самостійне життя, ухвалює свої перші власні рішення. Це та пора, коли маленька перемога стає запорукою життєвого успіху. Юність і молодість – це час пошуків, відкриттів, реалізації найсміливіших сподівань, мрій і надій, пошуку свого життєвого шляху, бажання діяти, дивувати світ своїми сміливими ідеями та досягненнями.

Тому у день свята ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» вітає молодь України, бажає творчої енергії, незалежних думок та сил, щоб втілити всі прагнення. Щиро зичимо великого особистого щастя, творчого натхнення, оптимізму та прихильності долі на всіх життєвих дорогах!