• 26.04.2024

Сьогодення з коронавірусною інфекцією!

Вер 22, 2021

Сьогодні 22 вересня головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук провела семінар в Донецькому національному медичному університеті щодо коронавірусної хвороби та важливості вакцинації від неї. Семінар транслювався також в on-line режимі для інших структурних підрозділів університету.

Надія Оперчук розповідала про основні медичні аспекти перебігу коронавірусної інфекції SARS-COV-2, штам Delta, форми протікання інфекційної хвороби, наслідки до яких може призвести COVID-19. Також зазначалася інформація щодо епідемічної захворюваності в нашому регіоні, кількості захворілих дітей, працівників медичних закладів. Приділялась увага і найбільш агресивному на сьогоднішній день штаму Delta коронавірусної інфекції. Та особливо важливим було питання імунізації населення. Були надані статистичні дані щодо імунізації в регіоні дорослого населення і дітей, донесена інформація щодо сертифікованих вакцин, якими проводяться щеплення та зроблений заклик вакцинуватися так як це єдиний шлях для запобігання тяжких наслідків коронавірусної інфекції COVID-19.

Акцент уваги був сконцентрований на введенні в дію рішення національної та регіональної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо переходу з 00:00  23 вересня на «жовтий» рівень епідемічної небезпеки та впровадження відповідних протиепідемічних заходів.