• 28.04.2024

Брифінг щодо коронавірусної хвороби в Кіровоградській області

Жов 25, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук прийняла участь у брифінгу Кіровоградської обласної державної адміністрації щодо коронавірусної інфекції в Кіровоградській області.

На теперішній час епідемічна ситуація як в Україні так і в Кіровоградській області залишається напруженою. Нажаль, майже кожного дня реєструються летальні випадки, значно збільшилась захворюваність серед дітей, на деякі заклади освіти накладено карантинні обмеження.

З кожним днем рівень епідемічної небезпеки погіршується. Кабінетом міністрів та Міністерством охорони здоров’я визначені показники щодо переведення до певної зони. Для того, щоб Кіровоградська область не була переведена до «Червоної зони» потрібно дотримуватися протиепідемічних заходів: соціальна дистанція, масковий режим, використання дезінфікуючих засобів та збільшити охоплення тестування. Але пріоритетом №1 має бути вакцинація.

Також не менш важливим на вищезазначеному заході було питання щодо змін правил міжрегіональних перевезень. З 21 жовтня діють затверджені правила авіа- та транспортні перевезень. На сьогоднішній день діє 2 види документів: COVID-сертифікат (жовтий, форма 063-У або зелений сертифікат) або ПЛР тест (діє 72 год. від моменту забору матеріалу). Також на розгляді і затверджені третій вид документу – довідка про одужання з терміном дії 180 днів.