• 27.04.2024

Тиждень медійної та інформаційної грамотності

Жов 26, 2021

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» спільно з Міністерством охорони здоров’я України інформує:

Щороку наприкінці жовтня Організація Об’єднаних націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) відзначає Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності.

У цьому році виповнюється 10 років з тих пір, як були закладені основи Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності. Це було задовго до зростання кількості дезінформації, зростання впливу соцмереж і пандемії COVID-19.

Міністерство охорони здоров’я та Кіровоградський обласний центр контролю приєднується до відзначення Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності. Разом з вами ми розберемося, яка інформація відповідає дійсності, а яка є сумнівною, аби не наражати себе на небезпеку.

У сфері охорони здоров’я знання, яка інформація є науково доведеною та як конкретні дані можна перевірити, є критично важливими. Використання фейкових даних або досліджень може зашкодити здоров’ю, а в найгіршому випадку призвести до летального результату.

Перевірену інформацію щодо медичної тематики шукайте на офіційних джерелах МОЗ:

Сайт МОЗ: https://moz.gov.ua

Інформаційний портал про коронавірус в Україні: https://covid19.gov.ua

Усе про вакцинацію: https://vaccination.covid19.gov.ua

Сайт НСЗУ: https://nszu.gov.ua

Сайт ЦГЗ: https://phc.org.ua

А також підписуйтесь на наші сторінки в соцмережах:

Viber: https://cutt.ly/PWFZJL3

Telegram: https://t.me/mozofficial

Twitter: https://twitter.com/MoH_Ukraine

YouTube: https://cutt.ly/3RUMyrf