• 26.04.2024

Апаратна нарада голови Кіровоградської ОДА

Лис 9, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук приймала активну участь у апаратній нараді голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Марії Чорної.

Надія Оперчук надала інформацію щодо епідемічної ситуації з COVID-19 в області, про індикаторні показники рівня епідемічної небезпеки перебування Кіровоградщини в «жовтій» зоні, кількість нових зареєстрованих випадків хвороби, кількість позитивних ПЛР-тестів та нових госпіталізацій. На території регіону застосовуються посилені протиепідемічних заходи, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації.

Та головним питанням сьогодення все ж таки залишається вакцинація. В області проходить імунізація населення різних вікових груп. Особливо відмічається збільшення показника дитячого віку (12-17 років).

Також активному обговоренню підлягали питання щодо розширеного переліку професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим, щодо затвердженої форми довідки та інструкції до неї про протипоказання до вакцинації проти COVID-19 та про покращення охоплення щепленнями від COVID-19 у пріоритетних групах регіону.