• 26.04.2024

Моніторинговий візит щодо дозорного епідеміологічного нагляду за грипом та ГРВІ

Лис 18, 2021

Відповідно до листа МОЗ України в Кіровоградській області заплановано проведення моніторингового візиту щодо спроможності дозорного епіднагляду за грипом та ГРВІ, зокрема нагляду за випадками грипоподібних захворювань.

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» є головним куратором в центральному регіоні України, що проводить комплексні заходи, спрямовані на попередження, локалізацію та ліквідацію масових захворювань на грип та ГРВІ, координація узгоджених дій з усіма відповідними структурними підрозділами та закладами охорони здоров’я, які визначені для проведення дозорного епіднагляду.

Фахівцями українського та регіонального рівнів проводились моніторингові візити до таких закладів охорони здоров’я як КНП «Кіровоградська обласна лікарня Кіровоградської обласної ради», КНП Обласна клінічна дитяча лікарня, КНП «Центральна міська лікарня» Кропивницької міської ради», КНП «Центр первинної медико-санiтарної допомоги №2 м. Кропивницького» Кропивницької міської ради» та ін.

За результатами проведення вищезазначених візитів відповідальним закладам дозорного епіднагляду надавались рекомендації та інформаційно-консультативний супровід щодо поліпшення організації проведення епідеміологічного нагляду за грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями.