• 27.04.2024

Виїзний тренінг з вакцинації проти COVID-19

Гру 24, 2021

На цьому тижні за участі ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» відбувся виїзний тренінг з навчання вакцинації від COVID-19 медичного персоналу КНП «ЦПМСД м. Олександрія» Олександрійської міської ради та лікувальних амбулаторій цього центру.

В даному заході прийняли участь 23 медичних працівника, які отримали інформацію про епідемічну ситуацію з коронавірусної хвороби в Україні, Кіровоградській області та Олександрійської адміністративної території. Крім того доводилась інформація щодо вакцинації населення та розповсюдження нового штаму Omicron. Також розглядалась інформація з клініки анафілактичного шоку та надання невідкладної медичної допомоги при ньому.

Вивчались питання отримання вакцин Moderna та Pfizer, а саме імунологічний аспект вакцин, які дозволені для вакцинації в Україні, транспортування з дотриманням вимог «холодового ланцюга», зберігання та використання. Також опрацьовувались практичні навички проведення вакцинування: дози, механізм введення та медичний нагляд за вакцинованими відповідно до інструкції МОЗ України та ВООЗ. Вивчались вимоги до обладнання кабінетів вакцинації з рутинних інфекцій та для пересувних мобільних бригад.